Inlagd Jalapeno
Ni har ju som bekant sett att jalapenoskörden varit ganska god i BBQLoverska hemmet i år.
Men vad gör man då med all frukt (jag det heter faktiskt frukt konstigt nog)
Inlagd jalapeno är faktiskt riktigt bra.
Ni vet att det finns sådana att köpa till tacofredagen.
Dock är egna 100 gånger godare, och oftast lite bättre styrka med.
Det är väldigt enkelt att lägga in sina egna jalapenos och går finfint med vilken chilifrukt som helst.
Här la jag faktiskt in två stycken Trinidad Moruga Scorpion med.
Inte för att dom är så behagliga att äta, men bra att ha konserverat när någon vill smaka världens starkaste chili.
Du behöver:
- 400 gr jalapenos
- 3 dl äppelcidervinäger
- 3 dl vatten
- 3 msk socker
- 3 tsk salt
Gör så här:
- Blanda ihop allt utom jalapenon
- Skiva chilifrukterna i skivor (ca 3mm)
- Koka upp lagen
- Lägg i chilin
- Låt småputtra under lock i ca 5 minuter.
- Häll därefter upp på burk med lock.
Ett tips är att koka upp dessa burkar innan för att få bort ev bakterier.
Svårare än så är det inte att bevara dina chilis så du kan njuta av dem hela vintersäsongen.