Rom och chiligrillad Hummer
Snart år det slut på året och nyårsmiddagen vankas.
Det är faktiskt många som har som tradition att grilla på nyår vilket givetvis är kul.
Vad ska man då grilla på nyår?
Här kommer den perfekta förrätten med lagom mycket mat.
Rom och chiligrillad hummer.
Detta är väldigt snabbt tillagat.
Du behöver:
- Kokta humrar (räkna en halva till varje person)
- 150 g smör
- 5 msk mörk rom
- 1 msk fin riven färsk ingefära
- 1 tsk finhackad chilifrukt
- 1/2 tsk salt
Gör så här:
- Halvera humrarna. Avlägsna magsäck och tarm.
- Smält smöret och blanda det med rom, ingefära och chili.
- Gör i ordning grillen för indirekt grillning och ca 200 grader i grillen
- Lägg hummern med skalet nedåt på grillen.
- Skeda över lite ingefärssmör.
- Grilla indirekt någon minut tills hummern är genomvarm.
- Servera direkt.
©Björn Johansson