Armadillo Eggs
Sprang äver mycket trevigt recept i veckan på nätet.
Nämligen Armadillo Eggs.
Nu när man har en rejäl skörd med Jalapenos så är detta det perfekt att göra med några av dem.
Härligt ostfyllda jalapenos, omslutna av Italian Sausage och rökta med mesquite.
Du behöver:
Till färsen:
- 500 g fläskfärs
- 1 msk paprikapulver
- 1 klyfta pressad vitlök
- 1 1/2 tsk salt
- 1 tsk malen svartpeppar
- 1 tsk fänkålsfrön
- 1 tsk chiliflakes eller 1/2 tsk chilipulver
Till Jalapenon:
- Jalapenos
- Färskost (typ Philadelphiaost)
- Cheddarost
- Din favoritrub
- din favorit BBQ-sås
- Mesquiteflis (eller någon annan typ av rökflis)
Börja med att göra färsen.
Blanda ihop alla kryddorna och vitlöken i färsen
Låt stå en stund i och dra sig i kylskåpet.
Lägg rökflisen i blöt
Blanda ihop färskost och cheddar
Skär av toppen på dina jalapenos
lägg ostblandningen i en fryspåse och klipp av ett litet hål i ena hörnet av påsen.
Fyll dina jalapenos med ostblandningen.
rulla i hela jalapenosen i köttfärs.
rubba med rubben.
Gör i ordningen röken eller grillen för indirekt låg värme.
Ca 100 grader.
Lägg på rökflisen.
När dett börjar ryka, lägg på dina ägg och rök i ca 1-1,5h.
fyll på med räkflis så fort det slutat ryka.
Sista halvtimmen penslar du med bbqsås ett par gånger.
Servera