Julgodis finns det massor av. Bäst tycker vi om det godis som har lite sting i sig.
Detta recept hittade vi hos Andreas Lind Rantala och är helt fantastisk.
Nämligen Habanero och Limekola.
Du behöver
- 1,5 röd habanero (Eller välj någon av dina favoriter)
- 1 lime, zest+juice
- 3 dl rörsocker
- 2 msk tapiokastärkelse (funkar med majsstärkelse el dyl)
Gör så här:
- Finhacka habaneron och blanda samman alla ingredienser, värm i kastrull till ca
130*C, (testa kolan med dropprov) - Blanda ca 1 dl stärkelse med lika del florsocker och häll ut i en form.
- Gör fåror i sockerblandningen och häll kolan i dessa.
- Låt kolan svalna en stund och klipp den sen i bitar, vänd bitarna i sockerblandningen.
Recept och foto Andreas Lind Rantala.
gjorde denna och bjöd familjen på i jul och den blev en stor succé 😀 jag älskar den och kommer garanterat göra den igen!
Jättegod limesmak! Jag pressade limen i en vitlökspress för att få ut all saft. Bytte habaneron mot naga jolokia. Det tog hettan ett steg eller två till. Stort tack för receptet!