Vad passar bäst med het chili?
Iskall glass såklart!
Detta är en fantatsisk dessert som passar såväl chiliälskaren som vilken svensson som helst.
Du får en blandning av sött och hett som heter duga.
Hemligheten ligger i vilken chilisort du kanderar.
Här fungerar egentligen vilken chilisort som hest, så välj din favorit.
Dock passar tjockväggiga sorter bäst då dom drar ihop sig något efter kanderingen.
I receptet har vi använt oss av några av våra favoritsorter. Nämligen Rocoto.
Denna magiska kombination bjöd vi våra besökare på under årets bokmässa i Pug Förlags monter.
Vi kan lova att inte ett öga var torrt.
Fler heta recept hittar du i ”Älska chili” – vår egen chilibibel
Passa även på att använda rabattkoden: ILOVECHILI för 20% rabatt på alla fröer i shoppen. |
Du behöver:
- Din favoritchili (På bilden har vi använt blandade Rocotosorter)
- 2 dl Äppelcidervinäger
- 0,5 dl vatten
- 7 dl socker
Gör så här:
- Skiva upp chilin i skivor
- Försök få bort så mycket frö du kan
- Lägg chilin i en burk med återförslutningsbart lock (Toppa gärna burken rejält med chili, för dom kommer dra ihop sig vid kanderingen)
- blanda ihop äppelcidervinäger, vatten och socker i en kastrull.
- Värm försiktigt tills allt socker löst upp sig
- Häll över blandningen i burken med chilin.
- Förslut locket och låt svalna
- Lägg upp några kulor glass
Gärna ekologisk chokladglass från Lejonet & Björnen som passar utmärkt till kanderad chili. - Toppa med din kanderade chili.
Denna kombination är en match made in heaven.
Glassigt värre.