Sommaren har varit oerhört het. Och när vi byter ut höstrusket går vi mot en iskall vinter –  en period given att präglas av värmeljus och myskvällar framför den heliga tjockburken. Vinter-och jultiden förknippas även med god mat; för att trivas bättre i de hiskliga minusgraderna unnar vi oss gärna något extra. Är det inte julbord är det lyxigare måltider till vardags. Midjemåttet växer.

 

Vi som älskar chili kryddar gärna tillvaron med hetta till middagen, inte minst när vi njuter av maten som mest. Vad passar då bättre än att ge din partner, familjemedlem, vän, granne spännande chili i julklappar? Chilin behöver inte bara vara ett komplement till maten, det har på senare år blivit en allt mer rolig grej att äta stark mat. I Stockholm såg vi kocken bakom Harakiri-korven omvandla sitt välkryddade kök till en viral succé och uppmärksammad franchise.

 

Idag presenterar vi chili du som gillar stark mat (och spänningen) någon gång borde testa. Mycket het läsning framför dig!

Carolina Reaper

Varför smygstarta? Den berömda chilisorten Carolina Reaper, med en styrkenivå mätt till drygt två miljoner scoville, är världens starkaste.
Det sägs att en enda chilifrukt har styrkan att krydda omkring sju stora grytor. Det finns bara ett sätt att ta reda på om det stämmer…

Castello White Red – Med Chili

Det här är ingen direkt chili, men nog är det spännande. Castello Whiet Red är vitmögelost med en stark karaktär, med en 39-procentig fetthalt och en hel del röd chili.
Allt fler varor i matbutiken har alternativ med smak av hetta, men kan detta vara det främsta?

Wolf Chili

Till den kryddstarka maten önskas givetvis het dryck. Wolf Chili är något så ovanligt som en svensk absint med chilitoner.
Drycken bryggs av Valkyria Distellery, som är det första svenska absintdestilleriet i modern tid.
Denna diaboliska dryck har en alkoholhalt på 66.6% och passar med andra ord som en perfekt present till metalälskaren.

 

Dessa tre spännande och heta tips kommer du och vännerna få dig en jul att minnas. Oavsett om du ska bjuda på dem till julbordet eller om du ska ge bort dem i present.