Midsommar närmar sig och vad passar bättre än en fräsch snaps till midsommarmaten.
Här gör vi en snabb variant, med Habanero Lemon, ingefära och citron som bara behöver stå ett par dagar för att bli bra.
Denna ger dig en riktigt fräsch sommarsmak med lite bett i eftersmaken.
Du behöver
- 1 Habanero lemon, delad på längden (eller valfri Chilisort)
- 2 msk strimlad färsk ingefära eller inlagd ingefära
- 0,5 citron, i klyftor
- 0,5 dl råsocker
- 70 cl brännvin special
Gör så här:
- Lägg chili, Ingefära, citron och socker i en burk.
- Häll i en 1/3 av brännvinet.
- Låt blandningen stå i 2-4 dagar.
- Sila av brännvinet.
- Späd blandningen med det resterande brännvinet till önskad smak.
Mycket gott! Också på hösten 🙂